Com Hem kommer att sända TV-kanaler enbart digitalt från 8 september.

De analoga TV-sändningarna, liksom FM-kanalerna, via Com Hems kabelnät kommer att upphöra den 8 september. Dessförinnan kommer det att visas en text i dessa TV-sändningar, som varnar för att de kommer att upphöra, men redan nu finns de digitala sändningarna tillgängliga och man kan redan nu byta till de digitala sändningarna, om man tittar på de analoga.

Hur vet man om man tittar analogt eller digitalt?

Ser det ut som det gjort sedan årtionden tillbaka, dvs. man har en kanalsiffra 1,2,3 ... som motsvarar en kanal SVT1, SVT2, etc, och det tar slut efter de normala kanalerna. Om det däremot fortsätter med kanaler som inte visar något eller säger något om att kanalen är kodad och dessutom går upp till tresiffriga nummer, är det troligen digitalt. Med en knapp "guide" eller motsvarande kan man eventuellt få en en tablå med namn på program och starttider, återigen med många kanaler som man inte kan se, om kanalerna är digitala.

Com Hem anger att man ska kolla kanalplats 777 för att se om man tittar digitalt, men det är bara meningsfullt om man verkligen tittar digitalt. Om man tittar analogt på traditionellt vis, kan man inte se något som kommer i närheten av 777.

Hur byter man till digitalt?

De flesta moderna TV-apparater, även de som har några år på nacken, har möjlighet att visa digitala sändningar, men det krävs troligen en ny kanalsökning för att se de digitala kanalerna, om man inte redan gör det. I sökningen kan man vara tvungen att ange att TVn ska leta efter digitala sändningar.

Var finns mer information?

Com Hem har sammanställt information till boende här.